Kum yıkama eleme tesisi

Kum yıkama eleme tesisi
İnşaat sektörünün hızlı bir şekilde atılır günümüzde en önemli yapı malzemesi olan kumun, istenilen nitelikte olması için kum yıkama eleme tesisi kurularak en iyi şekilde kullanıma hazır hale getirilmesi gerekmektedir. İnşaat sektöründe kum, çakıl, mıcır olarak adlandırılan tane sınıflarına agrega şeklinde adlandırılan malzemelerin beton, hafif beton üretimi, yol dolgusu, kaplama inşaat sıvası gibi alanlarda kullanıldığı bilinmektedir.
Yapı malzemesi olarak kullanılan kumun gevşek dokulu klasik yapısı vardır. Kum kuvars taneleri olan kayaç atıkları mika ve benzer minerallerin bir karışımıdır. Yüzey özellikleri sertliği özellikleri kumun kalitesini belirleyen faktörlerdir. Ayrıca kalker kökenli kayaçların kırılarak sınıflandırılması sonucunda da yapay kumlar günümüzde oldukça yaygın kullanılmaktadır. Üretim şekilleri ve kökenleri birbirinin benzeridir. Ancak belli bir standarda getirilerek isimlendirmesi farklılık göstermektedir.
Eğer siz de kum yıkama eleme tesisi kurmak, işletmek istiyorsanız General Makina olarak sizlere her türlü desteği sağlayabiliriz.
 
Kum piyasasında söz sahibi olmak için önemli bir yatırım yaparak tesis kurulması gerekmektedir. Bu şekilde ülkemizde kentsel dönüşüm süreci ile başlayan inşaat sektörü sizlere de önemli kazançlar sağlayabilir. Bu amaçla gerekli teknik donanım ve eğitimli personel ile büyük bir kum yıkama eleme tesisi kurarak sizler de büyük kazançlar sağlayabilirsiniz.
Günümüzde de oldukça fazla talep gören bu önemli yapı malzemesi kumun yüksek standartlarda kaliteli tesisler kurularak elde edilmesi zorunludur. Türkiye'de bu alanda faaliyet gösteren işletmeler kum ihtiyacını gidermek için yoğun bir şekilde çalışmaktadırlar. Tesislerde üretilen kumun farklı aşamalardan geçirilerek özelliklerine göre bazen dere yataklarından, bazen kayaların kırılması ile bazen de denizden alınarak yıkanma şeklinde kum elde etme yoluna gidilmektedir.
Kumun kirlilik oranını düşürmek için yıkanması, kum yıkayıcı makinalarda belli işlemlerden geçilmesi, depolanması sonra konvektörler yardımıyla depolanması gerekmektedir. Farklı yıkama sistemleri mevcuttur. Bunlardan en çok kullanılanları mikserli yıkama adı verilen işlemde, içindeki yapışık vaziyette bulunan ve çözülmesi zor olan kirlerin yabancı maddelerden ayrıştırılması için kullanılan makinalar olduğunu söyleyebiliriz. Bu özellikteki kumların tesislerde yıkanması zorunlu olan yığın malzemeleri ile geniş çaplı bir uygulama alanına taşıyarak yıkama işini gerçekleştirmektedir. Kum yıkamak için önemli aparatlardan birisi helozon ya da kovalı yıkayıcılarda kullanılan elek olduğunu söyleyebiliriz. Çünkü özel titreşimleri sayesinde kumu sudan süzerek tutulması gereken bölgeye taşıyıp kuru bir şekilde kirli malzemelerden ayrıştırarak elde etmiş olur.
Kum yıkama eleme işlemi yapılırken eleklerde bulunan kazayağı olarak tabir edilen duşlama sistemi sayesinde malzemenin tamamına su temas ettirilerek yıkanması ve ayrışması sağlanır. Yine eleklerin her bölmesinde yıkama sistemi mevcut olduğu için mükemmel bir temizlik arındırma işlemi gerçekleştirilir. Eleklerin üst kısmında bulunan vanalar da duşlama işlemini  kolaylıkla yerine getirmeye yarar.
Benzer şekilde farklı işlemlerin yapıldığı kovalı yıkayıcılar sayesinde kum, elekten suyla beraber gelerek tutulması veya tekrar yıkanması gereken işlemler yapılabilir. Ayrıca tesis kapasitesine göre helezon yıkayıcılar da kullanılarak tekli ve çiftli olarak tasarlanabilen elekler de mevcuttur.
Kum, çakıl, yıkama ve eleme tesisleri kurmak, işletmek sanıldığı kadar zor değildir. Öncelikle bu işleri bilen tecrübeli firmalarla görüşerek fikir alışverişinde bulunabilirsiniz. General Makina olarak bizler de genç girişimcilere destek olmak amacıyla her türlü makina ve personel ihtiyacını karşılamada yardımcı olabiliriz.
Kum sektörü oldukça karlı bir yatırım olarak düşünülmelidir. Çünkü beton üretiminde kullanılan kum oldukça fazla talep görmektedir. Ülke inşaat sektöründeki kum talebine yetişmek için mevcut işletmeler oldukça zorlanmaktadır. Yeni kum yıkama eleme tesisi kurularak bu ihtiyacın giderilmesi elzemdir. Siz de bu sektörde yeni iseniz ve para kazanmak istiyorsanız, bir an önce bu konu hakkında araştırma yapmaya başlayıp hangi makinaların gerektiğini, nerelerde kurulmasını önerdiğimizi, ne kadar paraya ihtiyaç olduğu gibi aklınızdaki bütün sorulara, bizimle iletişime geçerek cevap bulabilirsiniz.