Konkasör Nedir?

Konkasör Nedir?
Konkasör kelime olarak Fransızcadan dilimize girmiş olup kırma makinalarına verilen isim olarak lanse edilmiştir. Konkasör nedir sorusu birçok sektör içi ya da sektör dışı konuda merak edilen bir detay olmaktadır. Konkasör genellikle taş ocaklarında elde edilen kaba malzemenin daha ufak biçimlere getirilerek çeşitli sektörlerde kullanılmak üzere hazırlanmasını sağlayan makinalardır. Bu noktada oldukça büyük bir kırma eleme tesisi olduklarının altını çizmek gerekiyor.
 

Konkasör Firmaları

Ülkemizde ve İzmir 'de uzun yıllardan beri hizmet vererek işletmelerin ihtiyaçlarını giderme noktasında üretim yapmaktadır. Temel anlamda seyyar yani mobil konkasör ve sabit konkasör olmak üzere iki tip üretim şekli bulunmaktadır. Ancak kapasite, güç, çalışma biçimi ve amaçlar doğrultusunda birçok detayıyla farklı üretim aşamaları görülebilmektedir. Zorlu koşullarda çalışmakta olan bu tesisler birçok sektör için üretim malzemesi çıkarabilmektedir. Özellikle yol, asfalt, inşaat gibi sektörlerin vazgeçilmez unsurları olmaktadırlar.
 
Bu sebeple tüm çalışma koşulları ve işlenecek zor malzemeler hesaba katılarak tamamı kaliteli ve dayanıklı malzemelerden meydana gelmektedir. Bir noktada Konkasör üreticileri en kaliteli malzemeleri kullanarak ürün kalitesini, ürünün dayanıklılığını ve performansını üst seviyede tutmaktadır. Konkasör firmaları müşterilerinin talepleri doğrultusunda bazı bilgileri öğrenerek projelerini buna göre biçimlendirir. İşlenecek ürünlerin cinsi, niteliği, ebat ve performansı doğrultusunda tesisin projesi çizilir ve müşteriye aktarılır. Bu doğrultuda müşteri çalışma alanını ve Konkasör üretim sahasını hazırlayarak kurulumu hızlandırır. Üretim etapları geçilirken montaj işlemleri için uygun tecrübeli personeller tesisi kurmak için sahaya iner. Böylelikle üretimi tamamlanmış olan tesis test aşamasının ardından çalışmaya başlar.
 

Konkasör Tesis Nelerden Oluşur?

Konkasör üreticileri birçok müşterisine ürünün montaj öncesindeki detaylarını sunmaktadır. Bu noktada müşteri ve üretici arasında kapasite ve performans açısından bir çizgi oluşmaktadır. Özellikle istenilen bilgiler ışığında tesise ek yapılabileceğini ve duruma göre daha yüksek potansiyelli bir tesis imal edileceğini belirtmek gerekiyor. Temel anlamda bir Konkasör tesis şu bölümlerden oluşmaktadır.
  • Bunker
  • Besleyici
  • Primer Kırıcı
  • Konveyör Bantlar
  • Titreşimli Elek
 
Bu noktada beslenecek ürünün cinsine bağlı olarak Primer kırıcı seçimi darbeli ya da çeneli kırıcı olarak tercih edilebilmektedir. Bu birincil kırıcı haricinde yine malzemenin ve işlenecek ürünün niteliğine bağlı olarak Sekonder kırıcı talep edilebilir. Verimi arttırabilmek amacıyla da talep edilebilecek bu ekstra ürünler aynı zamanda proje aşamasında farklı durumlar içinde değerlendirilebilir. Daha fazla ürün depolamak adına stok bunkerleri tesise dahil edilirken besleyici ve elek kısımları daha yüksek çalışma potansiyeli için güçlendirilebilir.
 
Konkasör üreticileri müşterinin taleplerine göre projelendirdiği ve teknik çizimini tamamladığı tesisi öncelikle müşteriye sunar. Bu tesis üzerinde değiştirilmesi planlanan, düşünülen ya da eklenmesi mümkün görülen kısımlar yeniden gözden geçirilir ve üretim bandına eklenir. Bu açıdan Konkasör firmaları müşterinin tamamıyla arz ve talep doğrultusunda hareket etmektedir.
 

Konkasör Tesisler Ne Kadar Sürede Hazırlanır?

Konkasör üreticileri bu anlamda müşterilerinin taleplerini hemen gidermek üzerine kurulu bir çalışma şekline bürünmüştür. Bu anlamda talep edilen tesisin üretimi, montajı ve teslimatı tam anlamıyla 20 ile 30 iş günü arasında değişen bir süreçte gerçekleşir. Bu süreci etkileyen en önemli faktör istenilen Konkasör tesisin nitelikleridir.
Örneğin ürünün kapasitesi, performansı, nerede ve nasıl kullanılacağına ilişkin bilgiler tesisin üretim noktasındaki sürecini etkileyecektir. Seyyar ya da sabit Konkasör üretimi farklı noktada üretim tekniklerinin kullanılmasından ötürü farklılık gösterecektir. Konkasör firmaları tarafından en uygun zaman dilimlerinin müşterilere sunularak hızlı bir hizmet anlayışının benimsendiğini belirtmek isteriz.